Ispanak zehirlenmelerine dikkat! Nedeni yanlış yıkamak ve saklamak

MİDE BULANTISI, KUSMA, İSHAL…

Ispanak, doğru şekilde yıkanmadığında veya uygun koşullarda saklanmadığında bakteri veya patojenlerin büyümesine olanak tanıyabiliyor. Bu durumda gıda zehirlenmesi riski artabiliyor. Gıda zehirlenmesi; mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı, ateş, genel halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

UZMANA DANIŞIN

Eğer ıspanak veya herhangi bir gıda ürünü tüketiminin ardından bu belirtileri yaşıyorsanız veya ciddi sağlık sorunları varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önem taşıyor.

İYİCE YIKAYIN

Ispanağı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “Ispanağı iyice yıkayın, özellikle yapraklar arasında bulunan toprak veya kir kalıntılarını temizleyin. Tüketmeden önce ıspanağı doğru şekilde saklayın. Buzdolabında, nemli bir bezle sarılmış olarak muhafaza etmek taze kalmasına yardımcı olur” dedi.

AŞIRI PİŞİRMEYİN

“Ispanağı aşırı pişirmek, içindeki besin değerlerini azaltabilir” diyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “Mümkünse hafifçe pişirip çiğden tüketmek veya hafifçe haşlamak tercih edilebilir. Genel olarak, ıspanak gibi sağlıklı sebzeleri doğru şekilde saklayarak, temizleyerek ve hazırlayarak tüketmek, gıda zehirlenmesi riskini minimize etmeye yardımcı olur” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir